top of page

Docent to be en zomervakantie

Bloed, zweet en tranen. Veel leermomenten, veel lol en veel geduld. Zo kan ik wel omschrijven hoe het eerste half jaar van mijn docentenopleiding eruit zag.

Niet iedereen weet het wellicht maar begin dit jaar ben ik begonnen met de opleiding tot docent bij het NOB. Straks als docent begeleid ik instructeurs tijdens hun opleiding. IK leer hoe ze op een prettige manier kunnen lesgeven, bijvoorbeeld hoe ze een groep managen en hoe je goed informatie kunt overdragen.


Als docent mag i dan dus instructeursopleidingen verzorgen voor het NOB of Instructeurs workshops organiseren, bedenken en/of geven.


Met op dit moment ca. 10-20 actieve docenten in Nederland waarvan velen al wat ouder zijn nieuwe docenten erg welkom. We zijn nu met 9 docenten in opleiding aan dit veel belovende traject begonnen.


De eerste vier dagdelen hebben we gehad. Nog 4 dagdelen te gaan. Maar daaromheen is het de bedoeling om met mijn 2 buddycursisten een instructeurs workshop te organiseren. Wij hebben de onderwerpen wrakreel en DSMB gekregen. Veel thuis werken dus. Schrijven. Overleg via Teams.

Onlangs hebben wij een kleine try-out gedaan met 6 instructeurs. Deze try-out gingen we kijken of het praktische deel wat we in ons hoofd hadden ook daadwerkelijk op die manier gaat werken. Nog wat leermomenten dus verder werken en denken over de workshop. Vanavond om 20:00 gaan mijn buddycursist en ik weer brainstormen.


Ik hou jullie zeker op de hoogte van de vorderingen


Leuke is dat ik al mee mocht met het jaarlijkse docentenuitje. Deze keer gingen we dagje naar de Defensie duikgroep in Den Helder voor een rondleiding en uitleg en kregen we een rondleiding bij BC Opleidingen in Enkhuizen. Bij BC opleidingen worden beroepsduikers opgeleid.

Foto hierboven is de duiktoren in Den Helder. En deze is te gebruiken voor een verenigingsduik / uitje. Ik voel dus een leuk uitje aankomen voor de club.


Tot slot aan het eind van dit bericht wend ik me als voorzitter tot alle leden. Voor wie nog op vakantie gaat: Hele fijne vakantie en geniet ervan. En voor iedereen hele veilige duiken deze zomer gewenst.


Paul Remkes

Voorzitter OSV Albatros.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page